Author Topic: OHC AVRISP mkII no connecting  (Read 4408 times)

chio

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
OHC AVRISP mkII no connecting
« on: October 31, 2014, 02:00:53 AM »
Hi,

         I have been working with a used kilobot controller, however, I have been having some problems setting it up. I have installed the FTDI drivers as said in the manual and the AVRISP mkII drivers through the AVR studio with no success. I can connect the OHC to the kilobot controller software and every command works (e.g. battery, run, pause, etc) but when I try programming a new .hex file into the controller the OHC cannot find the AVRISP mkII.

       One more trouble I have is with toggling the leds since it only put both red leds on without any toggling. Finally, I have tried to reprogram the OHC through the software and because of the problem mentioned above it is not possible (neither through the AVR Studio). I have also tried to do as several posts in this forum around the OHC says.

      Any thoughts on what could be happening ? I have got out of options.

I am using a windows 7 (I have also tried on windows 8) and the AVR Studio 4.

kteam

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 378
  • Karma: +7/-1
Re: OHC AVRISP mkII no connecting
« Reply #1 on: November 05, 2014, 12:53:30 PM »
Hi,

this problem happens when the AVRispMkII driver is not correctly installed.
Have you checked in the Hardware manager if the AVRispMkII is correctly recognize? Sometimes, you have to manually update the driver.

Best regards
K-Team

chio

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: OHC AVRISP mkII no connecting
« Reply #2 on: November 25, 2014, 10:06:28 PM »
In fact, I tried to re-install the driver (following the instructions in the help section of the Kilobot controller interface). Once AVRispMkII was correctly recognize, I try programming a new hex file into the controller, but the controller OHC cannot find the AVRISP mkII.

When above option is not worked, I follow the instructions next link
http://support.atmel.no/knowledgebase/avrstudiohelp/mergedProjects/AVRISPmkII/HTML_Source/USB_Setup.htm. However, this did not work.

What I can do?

kteam

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 378
  • Karma: +7/-1
Re: OHC AVRISP mkII no connecting
« Reply #3 on: November 26, 2014, 07:52:44 AM »
Have you tried to install AVR studio? Try to flash the OHC through this software to see if the driver is correctly installed.

Best regards
K-Team

m-parhizkar

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
Re: OHC AVRISP mkII no connecting
« Reply #4 on: December 18, 2018, 11:09:12 AM »
Hi,

For connecting your OHC to Windows 10 check these tutorials:

https://github.com/par-mo/DictyBOT/wiki/Flash-Kilobots-and-OHC-from-kilobotics.com
https://kilobots.wordpress.com/2015/04/01/flashing/


Cheers!